goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pudliszkowa z roladkami naleśnikowymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla odmiany z roladkami naleśnikowymi z pomidorową pastą:)

Pudliszkowa z roladkami naleśnikowymi

Składniki:

Pudliszkowa z roladkami naleśnikowymi

 

  • rosół drobiowy 1 1/2 l
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler kawałek
  • cebula 1 sztuka
  • papryka czerwona 1/2 sztuka
  • koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra w proszku do smaku
  • cukier do smaku
  • śmietana 2 łyżki
  • koperek 1/2 pęczek

 

  • naleśniki 3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki
  • oliwa 1 łyżka
  • chili szczypta
  • czosnek granulowany szczypta

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa z roladkami naleśnikowymi
Jarzyny obieramy. Cebulę siekamy. Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Całość gotujemy w rosole. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę i gotujemy do miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy rozmieszany z odrobiną rosołu. Doprawiamy do smaku. Przygotowujemy roladki naleśnikowe: koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy z oliwą oraz przyprawami. Pastą smarujemy naleśniki, rolujemy, kroimy w poprzek na grubość około 1 cm.Zupę zaprawiamy śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Podajemy z roladkami neleśnikowymi.

Tagi:

naleśniki