Sposób przygotowania:
Pudliszkowy krem pomidorowo-paprykowy
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasionek, pomidora sparzamy obieramy ze skórki, cebulę i czosnek obieramy. Cebulę czerwoną, czosnek i paprykę chili drobniutko kroimy, przesmażamy na oliwie do zarumienienie, następnie dodajemy pomidory krojone oraz pokrojonego świeżego pomidora, wszystko przesmażamy kilka chwil po czym wlewamy do pojemnika i miksujemy na gęsty krem. W tym czasie drobno kroimy paprykę czerwoną oraz żółtą - przesmażamy je na oliwie. Zmiksowany krem przelewamy do garnka, dodajemy przesmażoną paprykę, doprawiamy - koncentratem Pudliszki, sosem chili słodko-kwaśnym, papryką słodką w proszku oraz ostrą a także bazylią, tymiankiem i oregano - wszystko dokładnie mieszamy i podlewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut,
mysza75