Sposób przygotowania:
Pulchna drożdżówka
Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na 10 min w tym czasie drożdże się rozpuszczą i lekko spienią. Margarynę stopić i do płynnej dodać mleko, następnie dodać to do drożdży razem z żółtkami i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać i dodać do płynnych składników przed wyrabianiem dodać aromat i zagnieść ciasto które odstawić do wyrośnięcia.Formę do pieczenia (36 cm na 26 cm)wysmarować tłuszczem i na dnie wyłożyć 1/2 wyrośniętego ciasta na nim ułożyć ciasno połówki śliwek i przykryć resztą rozwałkowanego ciasta.Z masła, mąki i cukru przygotować kruszonkę, składniki w miseczce mieszać razem tak długo, aż uzyskamy kruszonkę i gotową posypać wierzch ciasta. Przygotowane ciasto odstawić jeszcze na 30 min do podrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st i piec ciasto około 35 min.