Sposób przygotowania:
Pulled pork- wyczesane mięso wieprzowe
Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z podanych składników zrobić w moździerzu mieszankę przypraw wcześniej. Następnie przygotować marynatę z podanych składników : cukier i sól rozpuścić w wodzie, dodać liście laurowe i parę łyżek mieszanki przypraw.
Włożyć mięso do marynaty i pozostawić na około 7-8 godzin w chłodnym miejscu.
Po tym czasie wyjąć i osuszyć mięso i natrzeć mieszanką przypraw. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 100 stopniach około 8 godzin pod przykryciem.
Pod koniec pieczenia można odkryć aby się przypiekło z wierzchu ale odwracać kilka razy.
Wyjąć i odłożyć aby mięso odpoczęło i porozdzielać dwoma widelcami na pojedyncze włókna.
Włożyć mięso do marynaty i pozostawić na około 7-8 godzin w chłodnym miejscu.
Po tym czasie wyjąć i osuszyć mięso i natrzeć mieszanką przypraw. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 100 stopniach około 8 godzin pod przykryciem.
Pod koniec pieczenia można odkryć aby się przypiekło z wierzchu ale odwracać kilka razy.
Wyjąć i odłożyć aby mięso odpoczęło i porozdzielać dwoma widelcami na pojedyncze włókna.