Sposób przygotowania:
Pulpeciki cherry
Wykonanie: 1 Na samym początku kajzerkę namoczyć należy w mleku lub wodzie, kiedy będzie już namoknięta dokładnie odsączyć. Mięso mielone wraz z jajkiem, bułką, natką pietruszki, rozgniecionym czosnkiem i paprykami w proszku wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 2. Pomidorki opłukać. Z masy formować małe placuszki w środek włożyć pomidorka i obkleić go dokładnie mięsem. Następnie wrzucać do gotującej się wody. Gotować około 4 min. Mięso jest bardzo delikatnie więc aby zapobiec rozpadaniu kuleczek można zawinąć je w folię spożywczą. 3. Pulpeciki po gotowaniu odcedzić i wrzucić na patelnię bez tłuszczu by ładnie się przyrumieniły (przykryć pokrywką). Przed podaniem wbić wykałaczki. Podawać same lub z ulubionymi dipami. (polecam czosnkowy :)) Smacznego :)