marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pulpeciki,które można podać na niedzielny obiad

Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym
Do mięsa mielonego wbić jajo,dodać bułkę tartą ,sól i pieprz.Wszystko wyrobić i uformować pulpeciki.Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.Przygotować Pomysł na pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym Winiary według przepisu na opakowaniu (zawartość torebki wymieszać z 125 ml śmietany125 ml wody).Zalać tym pulpeciki,następnie na każdy pulpecik położyć kawałek żółtego sera.Przykryć naczynie żaroodporne i wstawić do piekarnika.Piec ok.1 godziny w temperaturze 180 C