Sposób przygotowania:
Pulpeciki cielęce z ziemniaczkami
Przygotowujemy sos musztardowy: dokładnie mieszamy 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę majonezu, sok z cytryny, sól, pieprz oraz musztardę.Mięso mieszamy z jajkiem, cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy do lekkiego zrumienienia i dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy gałki z mięsa i obtaczamy je w mące, po czym smażymy na oleju przez ok. 10 min. wegetę rozpuszczamy w szklance wody i gotujemy w rondelku do zagotowania. Wrzucamy gałki mięsne do rondelka i gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem, pod koniec dodając oliwę z oliwek. Gałki wyjmujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. W międzyczasie gotujemy ziemniaczki, które po ugotowaniu również wkładamy do naczynia żaroodpornego obok gałek mięsnych, polewamy oliwą i zapiekamy przez ok. 20 minut. Doprawiamy solą i majerankiem. Całość polewamy sosem musztardowym.