Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki do rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Pulpeciki do rosołu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpeciki do rosołu

 

  • mięso gotowane z 3 dużych udek z kurczaka z rosołu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa Maggi
  • jajko

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki do rosołu
Mięso odzielić od kości, zmielić w maszynce do mięsa, dodać kawałki dwóch cebul i również zmielić. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko oraz mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, Maggi. Dodać posiekany drobno szczypiorek. Z masy formować małe kuleczki i wrzucac je do osolonej wody lub bulionu. Gotować do wypłynięcia. Pulpeciki podawać z rosołem, dodać posiekaną marchewkę i pietruszkę.
Pulpeciki do rosołu
Mięso oddzielić i zmielić razem z cebulą.
Pulpeciki do rosołu
Z masy uformować małe pulpeciki, ugotować w bulionie.