justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pulpeciki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne i zdrowe pulpety podane z ryżem

Pulpeciki drobiowe

Składniki:

Pulpeciki drobiowe

 

 

  • pierś z kurczaka 1 podwójna
  • musztarda 1 łyżka
  • bułka tarta 1 łyżka
  • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka złocista 1 łyżeczka, majeranek, bazylia
  • ryż 1 torebka
  • bulion drobiowy 2 szklanki

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki drobiowe
Pierś z kurczaka myjemy i usuwamy skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przekładamy do miseczki i dodajemy musztardę oraz przyprawy, ich ilość uzależniona jest od smaku przygotowującego. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Gotujemy je w bulionie drobiowym (może być z kostki). Gotujemy około 15-20 minut. Podajemy z ryżem i sałatką.