Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pulpeciki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pulpeciki, które przygotowuję dla mojego 3- letniego synka.

Pulpeciki drobiowe

Składniki:

Pulpeciki drobiowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki drobiowe
Mięso drobiowe ugotować, następnie oddzielić od kości i zemleć. Masę mięsną połączyć z jajkiem i kaszą manną, wyrabiać doprawiając ją do smaku solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formować niewielkie pulpeciki, które należy następnie oprószyć mąką. W jednym garnku zagotować wodę, w drugim bulion. Na gotującą się wodę wkładać pulpeciki i gotować je przez 3-4 minuty, następnie przekładać je do bulionu. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i śmietaną. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty można zagęścić go niewielką ilością mąki( przygotowując zawiesinę z mąki). Pod koniec gotowania sos doprawić do smaku solą i pieprzem.