iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pulpeciki na kapuście włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny szybki obiad jednogarnkowy . Najlepiej smakuje z świeżutkim chlebkiem lub z innym pieczywem .

Pulpeciki na kapuście włoskiej

Składniki:

Pulpeciki na kapuście włoskiej

 

  • 1 kapusta włoska

 

  • 1 cebula

 

  • 1 marchewka

 

  • 1/2 kg mięsa z indyka lub kury

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki na kapuście włoskiej
Zaczynamy od pokrojenia kapusty w paseczki. Wkładamy ją następnie do wody i gotujemy z dodatkiem soli aż kapusta zmięknie. Następnie odcedzamy ją . Mięso drobiowe mielimy dodajemy jajko, sól, pieprz, wyciśnięty czosnek- mieszamy . Formujemy kuli i wrzucamy je na osolony wrzątek. Gotujemy ok 10 min. Wyciągamy łyżka cedzakową. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy starta marchewkę . Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku -chwilę smażymy dodajemy kapustę , wcześniej ugotowaną- podsmażamy. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Wkładamy ugotowane kuleczki . Lekko mieszamy .