Sposób przygotowania:
Pulpeciki resztkowe
Kostki rosołowe zalac 1 litrem wody, włozyc połamane na kawałki bułki i namoczyć (w razie potrzeby dolac wody). Bułke odcisnać i zmielić w maszynce lub chwile miksowac (nie za drobno). Do bułki dodać mięso, posiekana zieleninę (szczypiorek, pietruszke i inne zioła), jaja, pieprz oraz jeśli potrzeba sól. Wszystko wyrobic na jedolita masą (taką jak na mielone), jeśli jest zbyt rzadka należy dodac bułki tartej. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka i/lub dowolnym sosem.
W oryginale zamiast mięsa jest tarty żółty ser. Pozmieniałam też proporcje (mniej jajek, więcej zieleniny i bułek).
W oryginale zamiast mięsa jest tarty żółty ser. Pozmieniałam też proporcje (mniej jajek, więcej zieleniny i bułek).
eli_555