kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pulpeciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki rybne to świetne danie dla dzieci bo można w nich z łatwością przemycić warzywne dodatki. Możemy je przygotować zarówno z surowej ryby jak i z smażonych ryb, które np. zostały nam po wigilii.

Pulpeciki rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki rybne

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki rybne
Mięso z ryby rozdrabniamy na małe kawałki i usuwamy ości. Por myjemy i drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło klarowane i przesmażamy na nim por do zeszklenia. Łączymy mięso z ryby z porem i jajkiem. Dodajemy bułkę tarta do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, bazylią, tymiankiem i cząbrem. Formujemy spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki na złoto z obu stron. Serwujemy z ziemniakami lub frytkami i ulubiona surówką.
Pulpeciki rybne
Mięso z ryby rozdrabniamy na małe kawałki i usuwamy ości. Por myjemy i drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło klarowane i przesmażamy na nim por do zeszklenia. Łączymy mięso z ryby z porem i jajkiem.
Pulpeciki rybne
jeżeli serwujemy pulpeciki dzieciecym niejadkom (tak jak ja) dobrze jest całośc zmiksować. Czego oczy nie widzą, buzia zje ;)
Pulpeciki rybne
Formujemy spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Pulpeciki rybne
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki na złoto z obu stron. Serwujemy z ziemniakami lub frytkami i ulubiona surówką.