marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pulpeciki rybne z szafranem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Filety rybne rozdrobnić widelcem i zmieszać z resztą składników, doprawić,wymieszać masę,formując kulki.Smażyć na oleju,zalać bulionem.Gotuj

Pulpeciki rybne z szafranem.

Składniki:

Pulpeciki rybne z szafranem.

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki rybne z szafranem.
Filety rybne rozdrobnić widelcem na talerzu.Wbić jajko i całość zmi-
-ksować na gładką masę,dodać do masy bułkę tartą,natkę,posiekaną drobno cebulę oraz szafran,pieprz i sól.Form-
-ować małe kulki i szybko obsmażyć na oleju.Zalać gorącym bulionem i gotować z 20 min.Pokroić umytą papryką na paseczki.
Pulpety osącz z bulionu,posypać pokrojoną papryką i podawać z
ziemniakami z wody lub puree z torebki.