Sposób przygotowania:
Pulpeciki rybne z szafranem.
Filety rybne rozdrobnić widelcem na talerzu.Wbić jajko i całość zmi-
-ksować na gładką masę,dodać do masy bułkę tartą,natkę,posiekaną drobno cebulę oraz szafran,pieprz i sól.Form-
-ować małe kulki i szybko obsmażyć na oleju.Zalać gorącym bulionem i gotować z 20 min.Pokroić umytą papryką na paseczki.
Pulpety osącz z bulionu,posypać pokrojoną papryką i podawać z
ziemniakami z wody lub puree z torebki.
-ksować na gładką masę,dodać do masy bułkę tartą,natkę,posiekaną drobno cebulę oraz szafran,pieprz i sól.Form-
-ować małe kulki i szybko obsmażyć na oleju.Zalać gorącym bulionem i gotować z 20 min.Pokroić umytą papryką na paseczki.
Pulpety osącz z bulionu,posypać pokrojoną papryką i podawać z
ziemniakami z wody lub puree z torebki.