kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

pulpeciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moja cała rodzina te pulpety uwielbia

pulpeciki rybne

Składniki:

pulpeciki rybne

 

  • 1/2 kg ryby (morszczuk, dorsz)
  • Pół pietruszki
  • Pół marchewki
  • Mały kawałek pora
  • Małe jajko
  • Łyżka bułki tartej
  • Łyżka kaszy mannej

 

Sposób przygotowania:

pulpeciki rybne
Rybę, marchewkę i pietruszkę zmielić w maszynce. Następnie dodać drobno posiekanego pora, bułkę tartą, kaszę manną i jajko. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy ulepić kuleczki i gotować najlepiej na parze ok. 10 – 15 minut.