WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne pulpeciki w aromatycznym pieczarkowym sosie ze słodką śmietaną. Idealne do ryżu czy ziemniaków.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pulpety

Sos

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Cebula

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Cebulę kroimy i podsmażamy lekko na oleju

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Lekko solimy i podsmażamy na odrobinie oleju.

Mięso

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Mięso dokładnie wyrabiamy z dodatkami i przyprawami.

Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy podsmażoną cebulkę, jajka, tartą bułkę i doprawiamy do smaku.

Dokładnie wyrabiamy masę, formujemy pulpeciki i obtaczamy je w mące.

Gotowanie

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Do gotujących się pulpetów dodajemy podsmażone pieczarki.

Zagotowujemy bulion i wrzucamy pulpeciki. Pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką i dodajemy do sosu.

Gotujemy razem, aż pulpety będą ugotowanie, pod koniec dodając słodką śmietanę i doprawiając.