Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Przygotowanie mięsa: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zatrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać sól i pieprz , a także bazylię. Wymieszać dokładnie. Do masy po łyżce dodawać bułkę tartą i mieszać aż masa mięsna będzie ładnie się łączyć. Odstawić na pól godziny do lodówki.Przygotowanie sosu: Cebulę obrać i drobno ją posiekać. W rondelku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulkę. W miseczce mąkę wymieszać z koncentratem, dodać wodę, odrobinę soli i pieprzu dokładnie wymieszać. Mieszaninę przelać do garnka z cebulką i zagotować.Z mięsa uformować pulpeciki i wkładać je ostrożnie do sosu. Przykryć pokrywką i dusić pulpeciki na małym ogniu około 15-18 minut, co chwilę mieszając, aby pulpeciki nie przywarły do garnka. Smacznego!