Sposób przygotowania:
Pulpeciki wieprzowe
Mięso umyć, przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa.
Zmielone mięso przełożyć do miski, wbić do niego jajka. Dodać przeciśnięte przez przeciskacz ząbki czosnku oraz sól, pieprz, paprykę i majeranek.
Masę dobrze wyrobić.
Brać niewielka ilość mięsa i formować małe pulpeciki, które układać na talerzu.
Kiedy wszystkie będą uformowane wrzucać je do wrzącego rosołu i gotować ok 20 min.
Delikatnie wyjmować.
Zmielone mięso przełożyć do miski, wbić do niego jajka. Dodać przeciśnięte przez przeciskacz ząbki czosnku oraz sól, pieprz, paprykę i majeranek.
Masę dobrze wyrobić.
Brać niewielka ilość mięsa i formować małe pulpeciki, które układać na talerzu.
Kiedy wszystkie będą uformowane wrzucać je do wrzącego rosołu i gotować ok 20 min.
Delikatnie wyjmować.