lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne wyszły polecam sos Winiar pomidorowy

pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym

Składniki:

pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym

 

  • . 300 g mielonej łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 mała cebulka
  • sól , pieprz
  • sos pomidorowy Winiar

 

 

Sposób przygotowania:

pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym
1 Cebule drobno pokroić 2 - Łopatkę mielona włożyć do miski wbić jajko dodać sól ,pieprz do smaku cebule i 2 łyżki bułki tartej i 2 łyżki wody wymieszać wyrobić 3- Formować małe kuleczki 4- Sos Winiar pomidorowy Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania Gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając Podajemy z ziemniakami , kluskami śląskimi ryżem kto z czym woli