Sposób przygotowania:
Pulpeciki z gęsiny
Do mielonego wykorzystuje piersi i pałki. kroję na małe kawałeczki i rozkładam na blacie. dobrze doprawiam solą , pieprzem i majerankiem ( według uznania bo trudno określić - ja robię od razu z dwóch gęsi, więc mam mielone i kiełbaskę). Przygotowuję czosnek . Przez maszynkę przekręcam mięso i czosnek.Z tak przygotowanego mielonego robię pulpety i obsmażam na oleju z każdej strony. W rondelku przygotowuję musztardę z wodą ( ja lubię dużo musztardy). Po zagotowaniu przekładamy do garneczka pulpety i tak długo dusimy na wolnym ogniu aż trochę woda wyparuje i zrobi się sosik. Ja nie daję więcej przypraw bo jak się pulpety poduszą to same z siebie dają smaczek sosikowi. Na koniec przekładam do półmiska i dekoruję śmietaną. Pyszne polecam.