Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Pulpeciki z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te pyszne kotleciki można podawać za równo na gorąco z ziemniakami i surówka,jak i na zimno-z chlebem.

Pulpeciki z kukurydzą

Składniki:

Pulpeciki z kukurydzą

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 czerstwe bułki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 10 dag kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z kukurydzą
Bułki namoczyć i odcisnąć.Czosnek i cebule obrać,posiekać i zeszklić na maśle.Dodać do mięsa razem z jajkami,musztardą,kukurydzą,bułką i natką.Dobrze wyrobić,doprawic do smaku solą i pieprzem.Uformować okrągłe pulpeciki i smażyć na oleju ok. 4 minut z każdej strony.