szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pulpeciki z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne pulpeciki z miętą dobrym pomysłem na mielone nieco inaczej

pulpeciki z miętą

Składniki:

pulpeciki z miętą

 

  • 500 gram mielonej wołowiny
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka siekanej mięty
  • mąka
  • olej
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • szczypta chilli

 

Sposób przygotowania:

pulpeciki z miętą
Cebule obrać i drobno posiekać,bułkę, jajko, miętę i odrobinę wody wymieszać razem.Doprawic do smaku chilli, mieloną kolendrą, solą i pieprzem i wyrobić.Uformować małe pulpeciki, posypać je niewilką ilością mąki, każdą kulkę z mięsa odrobinę spłaszczyć i smażyc na gorącym tłuszczu na ciemnobrązowo, po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym.