Sposób przygotowania:
Pulpeciki z papryką i makaronem
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do mięsa mielonego dodać jajko, połowę cebuli, tartą bułkę, 4 łyżki wody, sól, pieprz i mieloną paprykę. Dobrze wymieszać.
Z mięsnej masy uformować małe pulpeciki. Następnie ugotować je w wywarze przygotowanym z kostki bulionowej. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Przełożyć na sito i przepłukać zimną wodą. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, a następnie zeszklić czosnek i pozostałą cebulę.
Oprószyć mąką, dodać wywar z pulpecików, przecier pomidorowy i wszystko gotować ok. 10 minut.
Paprykę umyć i pokroić w paski. Dodać do sosu i zagotować. Na końcu dodać makaron i pulpeciki. Gotować razem jeszcze ok. 10 minut.
Posypać natką pietruszki i doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.
Z mięsnej masy uformować małe pulpeciki. Następnie ugotować je w wywarze przygotowanym z kostki bulionowej. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Przełożyć na sito i przepłukać zimną wodą. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, a następnie zeszklić czosnek i pozostałą cebulę.
Oprószyć mąką, dodać wywar z pulpecików, przecier pomidorowy i wszystko gotować ok. 10 minut.
Paprykę umyć i pokroić w paski. Dodać do sosu i zagotować. Na końcu dodać makaron i pulpeciki. Gotować razem jeszcze ok. 10 minut.
Posypać natką pietruszki i doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.