Sposób przygotowania:
Pulpeciki z makaronem błyskawicznym
Czerstwą bułkę to zalewamy mlekiem i czekamy aż cała nasiąknie następnie odciskamy bułkę z mleka. Dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie. Po ostygnięciu dołożyć do mięsa, doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, ulubionymi ziołami, wbić jajko lekko osolić i popieprzyć. Wszystko dokładnie wymieszać i formować pulpeciki. Pulpeciki wkładać na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć z każdej strony (najlepiej w wysokim rondlu lub garnku).Do podsmażonych pulpetów wrzucamy mrożone warzywa oraz kilka łyżek kukurydzy konserwowej, pół pokrojonej w kostkę lub paski papryki, pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej. Warzywa smażymy dobrych kilka minut aż zrobią się szkliste. Następnie wlewamy bulion (najlepiej ciepły) i dodajemy pokruszony błyskawiczny makaron i 1-2 łyżki sosu Teriyaki oraz ok 3 łyżek koncentratu pomidorowego. Dusimy pod przykryciem, mieszając co jakiś czas, aż makaron nabierze objętości. Smacznego.