Sposób przygotowania:
Fettuccine z sosem i pulpecikami
Makaron gotuję al’ dente i odcedzam.
Grzyby przekładam do garnka i podlewam wodą , duszę pod przykryciem aż całkiem się rozmrożą, po tym czasie dodaję masło, duszę chwilę, dolewam wody, dodaję listek laurowy, ziele ang pół łyżeczki soli ziołowej, łyżeczkę czubricy i pieprz zielony i zostawiam do gotowania na małym ogniu jakieś 20 minut, aż pieczarki odpowiednią zmiękną.
Przygotowuję pulpeciki, W misce mieszam mięso mielone z jajkami, pieprzem mielonym ,papryką, czosnkiem i solą. Formuję małe kulki i wrzucam partiami na gotujący się sos. Pulpeciki gotuję w sosie jakieś 15 minut. Na koniec zaprawiam skrobią i śmietanką, i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem .
Grzyby przekładam do garnka i podlewam wodą , duszę pod przykryciem aż całkiem się rozmrożą, po tym czasie dodaję masło, duszę chwilę, dolewam wody, dodaję listek laurowy, ziele ang pół łyżeczki soli ziołowej, łyżeczkę czubricy i pieprz zielony i zostawiam do gotowania na małym ogniu jakieś 20 minut, aż pieczarki odpowiednią zmiękną.
Przygotowuję pulpeciki, W misce mieszam mięso mielone z jajkami, pieprzem mielonym ,papryką, czosnkiem i solą. Formuję małe kulki i wrzucam partiami na gotujący się sos. Pulpeciki gotuję w sosie jakieś 15 minut. Na koniec zaprawiam skrobią i śmietanką, i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem .
zewa
zbysiowa
Proszę bardzo Ewciu:)
zewa
Właśnie zjadłam obiadek, ale zostawię sobie na kolacyjkę. Dziękuję :)
zbysiowa
:)
edytaha
zbysiowa
Oki, już przynoszę:)
reanja
zbysiowa
U nas też mają powodzenie;)
mysza75
zbysiowa
Dziękuję:)