Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki z papryką i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pulpety gotowane w parowarze z dodatkiem pora i czerwonej papryki wspaniale komponują się z warzywami z parowaru.

Pulpeciki z papryką i porem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpeciki z papryką i porem

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z papryką i porem
Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, pokrojone w kostkę pora, paprykę, cebulkę i czosnek oraz przyprawy do smaku . Wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie pulpeciki. Ułożyć w parowarze. Gotować w parowarze przez około 35 minut. Podawać z warzywami ugotowanymi na parze. Jeśli ktoś lubi można polać sosem.
Pulpeciki z papryką i porem
Z mięsa i reszty składników wyrobić jednolitą masę.
Pulpeciki z papryką i porem
Uformowane pulpeciki ułożyć w parowarze.
Pulpeciki z papryką i porem
Gotować w parowarze przez około 35 minut.