Sposób przygotowania:
Pulpeciki z papryką i porem
Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, pokrojone w kostkę pora, paprykę, cebulkę i czosnek oraz przyprawy do smaku . Wyrobić jednolitą masę. Uformować niewielkie pulpeciki. Ułożyć w parowarze. Gotować w parowarze przez około 35 minut. Podawać z warzywami ugotowanymi na parze. Jeśli ktoś lubi można polać sosem.
![Pulpeciki z papryką i porem Pulpeciki z papryką i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-z-papryka-i-porem-265574.jpg)
![Pulpeciki z papryką i porem Pulpeciki z papryką i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-z-papryka-i-porem-265575.jpg)
![Pulpeciki z papryką i porem Pulpeciki z papryką i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpeciki-z-papryka-i-porem-265576.jpg)