Sposób przygotowania:
Pulpeciki z warzywami
Bułkę namoczyć.
Marchew obrac i zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Do miski przełożyc mięso, wbic do niego jajko i dodać starta marchewkę.
Cebule obrać i posiekać.
Rzogrzac patelnię z olejem i zeszklić cebulę.
Cebulę dodac do mięsa.
Dodać równiez odcisniętą bułkę.
Doprawic do smaku.
Dodac łyzke mąki.
Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić na zwartą masę.
Formować pulpeciki, które nastepnie ugotowac w bulionie.
Marchew obrac i zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Do miski przełożyc mięso, wbic do niego jajko i dodać starta marchewkę.
Cebule obrać i posiekać.
Rzogrzac patelnię z olejem i zeszklić cebulę.
Cebulę dodac do mięsa.
Dodać równiez odcisniętą bułkę.
Doprawic do smaku.
Dodac łyzke mąki.
Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić na zwartą masę.
Formować pulpeciki, które nastepnie ugotowac w bulionie.