Sposób przygotowania:
Pulpety
Bułkę moczymy w mleku.Marchewkę i cebulę obieramy, trzemy na tarce o małych oczkach.Pietruszkę siekamy.Namoczoną bułkę odciskamy z nadmiaru mleka.W misce wyrabiamy wszystkie składniki na jednolitą masę,doprawiamy do smaku.Z masy formujemy pulpety.Wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody i gotujemy ok.10min.W między czasie na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę dodajemy koncentrat i jeszcze kilka minut podsmażamy mieszając drewnianą łyżką.Dodajemy mąkę pszenną robimy tzw. zasmażkę .Zalewamy zasmażkę wodą z gotujących się pulpetów, doprawiamy do smaku.Śmietanę hartujemy i dodajemy do sosu.Pulpeciki przekładamy na patelnię i dusimy jeszcze ok.10 min.Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i posiekanym koperkiem.SMACZNEGO.