Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pulpety bałkańskie z serem feta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny obiad dla całej rodziny. Aromatyczne kotleciki z nadzieniem z sera feta posmakują każdemu. W towarzystwie sałatki tworzą zdrowy, pełnowartościowy posiłek.

Pulpety bałkańskie z serem feta

Składniki:

Pulpety bałkańskie z serem feta

 

Sposób przygotowania:

Pulpety bałkańskie z serem feta
Mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą, przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dobrze wyrabiamy i formujemy 9 pulpecików. Ser feta kroimy na 9 kawałków i każdy kawałek wkładamy do środka przygotowanego wcześniej pulpeta, tak żeby ser nie wystawał. Namaczamy 3 patyczki do szaszłyków i nabijamy na nie gotowe pulpeciki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika na środkowy poziom i pieczemy 30 minut. Po połowie czasu obracamy na drugą stronę. Gotowe.