Sposób przygotowania:
Mielone pulpeciki z fetą w sosie.
W jednym naczyniu łączymy ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, jajko oraz koperek i przyprawy (szczyptę soli, trochę pieprzu i sporo granulowanego czosnku). Mięsną masę z resztą dodatków dokładnie ręcznie mieszamy. Następnie bierzemy trochę mięsnej, surowej masy i rozpłaszczamy ją na dłoni i nakładamy na nią niedużą ilość fety. Doprawione mięso z fetą rolujemy w kuleczkę, nieduży pulpecik. Z tej porcji powstało 13 średniej wielkości pulpetów. Uformowane pulpety należy obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem (na niedużym płomieniu). Gdy pulpety będą już rumiane, pod koniec ich obsmażania należy dodać pomidorowy sos w proszku rozmieszany wcześniej z wodą (rozmieszany w około 300 ml zimnej wody). Wszystko przez chwilkę jeszcze raz podgrzewać, podsmażać na niedużym płomieniu do momentu, aż pomidorowy sos nie zgęstnieje.