Sposób przygotowania:
Kotleciki z fetą i pomidorową salsą
Mięso mielone mieszam z jajkiem i bułką , dodaję posiekanego drobno pora . Doprawiam szczyptą soli i świeżo mielonego pieprzu. Jeśli masa jest rzadka to można dodać troche grysiku. Fete kroję w kostkę. Nabieram porcję mięsa na dłoń. Formuję kulkę i ją rozpłaszczam, do środka wkładam 2-3 kawałki fety i zlepiam. Układam na blasze. Piekę około 20 minut w 180 st. Do garnka wlewam bulion i dodaję pomidory z puszki. Doprawiam cukrem , by pomidory nie były zbyt kwaśne. Dodaję przeciśnięty czosnek i zioła;bazylię i oregano. Gotuję do momentu aż lekko zgęstnieje. Wkładam kotlety i wszystko razem podgotowuję. Doprawiam do smaku sola i pieprzem , dekoruję natką pietruszki.