Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pulpety do flaków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Obrane z błon wątróbki i łój drob­niutko posiekać, a następnie dodać sól, pieprz,

Pulpety do flaków

Składniki:

Pulpety do flaków

 

  • 12 dag wątróbki cielęcej lub z drobiu

 

  • 8 dag łoju wołowego (białego nerkowego)

 

  • 2 jaja

 

 

  • łyżka natki pietruszki

 

  • ćwierć łyżeczki majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety do flaków
Obrane z błon wątróbki i łój drob­niutko posiekać, a następnie dodać sól, pieprz, majeranek, natkę i jaja, utrzeć na gładką masę, wymieszać z tartą bułką. Uformować małe kulki, gotować w osolonej wodzie. Podawać do flaków.