Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety do rosołu z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pulpeciki do rosołu z pietruszką.

Pulpety do rosołu z łopatki  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpety do rosołu z łopatki

 

  • 300g mięsa mielonego z łopatki
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bulion/rosół do gotowania pulpetów

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety do rosołu z łopatki
Cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę i zeszkilć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, podsmażoną cebulę oraz bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać posiekaną drobno natkę pietruszki. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i wrzucać je do bulionu lub rosołu. Gotować do wypłynięcia. Pulpeciki podawać z rosołem.
Pulpety do rosołu z łopatki
Mięso przełożyć do miski, dodać bułkę tartą i resztę składników.
Pulpety do rosołu z łopatki
Z masy formować małe kuleczki, gotować do wypłynięcia.
Pulpety do rosołu z łopatki
Uformowane pulpeciki ugotować w bulionie.