kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

pulpety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

często robię te pulpeciki dla swojej córeczki jednak wówczas nie dodaję kostki rosołowej.

pulpety drobiowe

Składniki:

pulpety drobiowe

 

  • 50 dag mięsa mielonego z indyka,
  • bułka,
  • 1 jajko,
  • sól i pieprz,
  • 1 szklanka bulionu z kostki,
  • 6-8 pieczarek

 

Sposób przygotowania:

pulpety drobiowe
Bułkę zalewamy mlekiem. Następnie ją odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. całość dokładnie mieszamy i formujemy kuleczki. W garnuszku gotujemy bulion wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami i dodajemy do niego nasze kuleczki. Gotujemy do miękkości mięsa.