luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pulpety gotowane w bulionie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Takie łatwe i lekkie danie dietetyczne

Pulpety gotowane w bulionie

Składniki:

Pulpety gotowane w bulionie

 

  • Pulpety

 

 

  • Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami.
  • Zrobić kulki wielkości pyz

 

  • Bulion
  • rosół ok 1.5 szkl lub bulion z kostki.

Sposób przygotowania:

Pulpety gotowane w bulionie
Bulion zagotować i włożyć pulpety, i gotować je na wolnym ogniu ok 10 min .. wyjąć.

Do tego samego bulionu dodać 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego .. 3-4 łyżeczki mąki rozprowadzić w 0,5 szkl wody i dodać do sosu ciągle mieszając do zagęszczenia..

Pulpety i sos podawać z makaronem lub ryżem na sypko.. i dowolną sałatką .