Sposób przygotowania:
Pulpety (kulki) drobiowo- warzywne, diet
warzywa ugotować wraz z przyprawami
mięso (surowe), obgotowane warzywa i czosnek zmielić
dodać do masy jajko i wymieszać
dodać otręby owsiane, tyle aby z masy mięsnej dało się lepić kulki
doprawić do smaku pieprzem i solą
Wywar z warzyw zagotować, i ugotować na nim pulpety.
Gotować około 5- 8 min. (od chwili wypłynięcia na wierzch) w zależności jakiej wielkości są kulki.
mięso (surowe), obgotowane warzywa i czosnek zmielić
dodać do masy jajko i wymieszać
dodać otręby owsiane, tyle aby z masy mięsnej dało się lepić kulki
doprawić do smaku pieprzem i solą
Wywar z warzyw zagotować, i ugotować na nim pulpety.
Gotować około 5- 8 min. (od chwili wypłynięcia na wierzch) w zależności jakiej wielkości są kulki.