Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pulpety mięsno- grzybowe Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne kotleciki o mocnym smaku grzybów

Pulpety mięsno- grzybowe Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety mięsno- grzybowe Edzi

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety mięsno- grzybowe Edzi
Do malaksera wkładamy mięso mielone. Grzybki zalewamy wrząca wodą i odstawiamy na ok 30 min. Odcedzamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy sól, pieprz i maggi. Miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy natkę pietruszki i ponownie całość siekamy. Z powstałej masy formujemy małe kulki i smażymy na oliwie z obu stron na brązowo.
Pulpety mięsno- grzybowe Edzi
Do malaksera dajemy mięso mielone i namoczone i osączone grzyby
Pulpety mięsno- grzybowe Edzi
Do zmiksowanego mięsa i grzybów dodajemy natkę pietruszki
Pulpety mięsno- grzybowe Edzi
Z powstałej masy mięsnej formujemy małe okrągłe pulpety
Pulpety mięsno- grzybowe Edzi
Smażymy na oliwie z obu stron na brązowo