Sposób przygotowania:
Pulpety w białym sosie.
Filet z indyka pokroić na małą kostkę .Do miski włożyćmięso, jajka, przyprawić solą i pieprzem . Składniki wymieszać dobrze aż do uzyskania gładkiej pasty. Z masy mięsnej zrobić
kulki.Roztopić margarynę na patelni i upiec klopsy na rumiano.
Do tej samej patelni dodać mąkę,dokładnie wymieszać , następnie dodać wino i wodę z rozpuszczonym bulionem.Zagotować.Włożyć gotowe pulpety do białego sosu gotować przez 5 minut.Podawać na ciepło.
Niech dusić na małym ogniu przez 10 minut cały czas mieszając.
Usuń z ognia, ciepła i zalać klopsiki.
kulki.Roztopić margarynę na patelni i upiec klopsy na rumiano.
Do tej samej patelni dodać mąkę,dokładnie wymieszać , następnie dodać wino i wodę z rozpuszczonym bulionem.Zagotować.Włożyć gotowe pulpety do białego sosu gotować przez 5 minut.Podawać na ciepło.
Niech dusić na małym ogniu przez 10 minut cały czas mieszając.
Usuń z ognia, ciepła i zalać klopsiki.