MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pulpety w białym sosie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pulpety na białym winie smaczne i delikatne.

Pulpety w białym sosie.

Składniki:

Pulpety w białym sosie.

 

  • 300 g filetu z indyka
  • 250 ml białego wina
  • 50 g margaryn
  • 5 łyżek mąki
  • 1 kostka bulionu z kurczaka
  • 250 g wody
  • 2 jaja
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Pulpety w białym sosie.
Filet z indyka pokroić na małą kostkę .Do miski włożyćmięso, jajka, przyprawić solą i pieprzem . Składniki wymieszać dobrze aż do uzyskania gładkiej pasty. Z masy mięsnej zrobić
kulki.Roztopić margarynę na patelni i upiec klopsy na rumiano.
Do tej samej patelni dodać mąkę,dokładnie wymieszać , następnie dodać wino i wodę z rozpuszczonym bulionem.Zagotować.Włożyć gotowe pulpety do białego sosu gotować przez 5 minut.Podawać na ciepło.





Niech dusić na małym ogniu przez 10 minut cały czas mieszając.
Usuń z ognia, ciepła i zalać klopsiki.