Sposób przygotowania:
Pulpety w pomidorowym sosie
Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Wbić dwa jajka i dosypać tartą bułkę. Wyrobić gładką masę. Formować niewielkie pulpety. Mi wyszło 35 sztuk ale wszystko zależy od wielkości kulek.
W garnku zagotować osoloną wodę. Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do wody, chwilę gotować. Pulpeciki obtoczyć w niewielkiej ilości mąki i wrzucać do garnka. Zamieszać, gotować ok 20 minut.
Po tym czasie dolać passatę pomidorową. Wymieszać i gotować razem ok 5 minut.
Natkę posiekać i wrzucić do garnka. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
W garnku zagotować osoloną wodę. Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do wody, chwilę gotować. Pulpeciki obtoczyć w niewielkiej ilości mąki i wrzucać do garnka. Zamieszać, gotować ok 20 minut.
Po tym czasie dolać passatę pomidorową. Wymieszać i gotować razem ok 5 minut.
Natkę posiekać i wrzucić do garnka. Podawać z ziemniakami lub kaszą.