zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Pulpety w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym

 

  • 50dag miesa mielonego
  • bulka kajzerka
  • jajko
  • sol i pieprz
  • 4dag masla roslinnego
  • 4dag maki
  • 110ml smietany
  • peczek zielonego kopru

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym
Mieso mielone zemlec z namoczona i odcisnieta bulka,dodac jajko,garsc siekanej zieleniny,przyprawy do smaku,wyrobic.Uformowac jednakowej wielkosci pulpety,ugotowac w wodzie z dodatkiem przyprawy do zup.Z tluszczu i maki zrobic jasna zasmazke,podprawic sos,dodac smietane,zagotowac.Do ugotowanego sosu wsypac duzo posiekanego kopru.Podawac z ryzem lub kasza jeczmienna.