Sposób przygotowania:
pulpety w sosie pomidorowym
do mięsa dodać to co do kotletów mielonych(jajko, bułka)tylko mniej soli. w to miejsce dodajemy trochę vegety.formować małe kulki.obtaczać w mące i bułce tartej.
Do garnka wlać wodę na sos.dodać vegety, trochę przecieru.zagotować i wkładać pulpety.gotować na małym ogniu przez ok.15 min.często mieszać, aby nie przylepiły się do garnka.Jeśli sos jest za rzadki,zrobić zaprawę z mąki, wody i śmietany. zagotować.dodać posiekany koperek.
SMACZNEGO:)
Do garnka wlać wodę na sos.dodać vegety, trochę przecieru.zagotować i wkładać pulpety.gotować na małym ogniu przez ok.15 min.często mieszać, aby nie przylepiły się do garnka.Jeśli sos jest za rzadki,zrobić zaprawę z mąki, wody i śmietany. zagotować.dodać posiekany koperek.
SMACZNEGO:)
luna