Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie ogórkowym
Mięso przekładam do miski, dodaję cebulę, jajka, przyprawy zimną kaszę, całość dokładnie mieszam. Wyrabiam masę mięsną i formuję z niej kulki/pulpety.
Obtaczam je w skrobi. Gotuję w lekko osolonej wodzie, 20 minut.
Po tym czasie wyciągam i odkładam.
Przygotowuję sos: Ogórki trę na tarce o grubszych oczkach, przesmażam je na maśle, chwilkę przesmażam, po czym wlewam wodę z gotowania pulpetów, jeśli potrzeba dolewam wodę z ogórków.
Gotuję chwilę, na koniec dodaję śmietanę i koperek. Przyprawiam do smaku.
Pulpety podaje w sosie.
*modyfikacja przepisu bahusa
Obtaczam je w skrobi. Gotuję w lekko osolonej wodzie, 20 minut.
Po tym czasie wyciągam i odkładam.
Przygotowuję sos: Ogórki trę na tarce o grubszych oczkach, przesmażam je na maśle, chwilkę przesmażam, po czym wlewam wodę z gotowania pulpetów, jeśli potrzeba dolewam wodę z ogórków.
Gotuję chwilę, na koniec dodaję śmietanę i koperek. Przyprawiam do smaku.
Pulpety podaje w sosie.
*modyfikacja przepisu bahusa
anemon
zbysiowa
Dziękuję i polecam :)
Magdalena88
zbysiowa
Koniecznie Madziu :)