malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pulpety wołowe w kurkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czekolada w daniu też może być bardzo smaczne jeśli połączymy ją z odpowiedniki składnikami. To jest bardzo smaczne danie.

Pulpety wołowe w kurkach

Składniki:

Pulpety wołowe w kurkach

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 małej cebuli,
  • łyżeczka przyprawy chili,
  • sól,
  • pieprz,
  • 30 dag kurek,
  • 2 szklanki śmietany 18%,
  • 1/2 papryczki chili.

Sposób przygotowania:

Pulpety wołowe w kurkach
Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, startą cebulą. Formujemy małe kotleciki i obsmażamy na złoto. Kurki kroimy na mniejsze części, smażymy na 2 łyżkach masła. Do rondla wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy śmietanę, posiekaną papryczkę chili wrzucamy kurki. Dusimy 5 minut.Pulpety polewamy sosem kurkowym.