justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pulpety wołowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

dodałam do sosu odrobinę koncentratu zmieniło to nieco smak sosu

Pulpety wołowe w sosie

Składniki:

Pulpety wołowe w sosie

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety wołowe w sosie
Mięso dwukrotnie zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i przesmażyć w odrobinie tłuszczu. Wymieszać mięso z cebulą, dodać trochę wody, posolić, popieprzyć. Formować niewielkie pulpety (wielkości orzecha włoskiego), obtaczać w mące i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron w rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.15 min. Sos podprawić śmietaną. Podawać z purée ziemniaczanym i sałatką z kwaszonych ogórków.