Sposób przygotowania:
Pulpety z jarmużem
Umyty jarmuż gotujemy na parze przez 5 minut, następnie go rozdrabniamy w malakserze lub siekamy drobniutko.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty czosnek oraz kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jarmuż i imbir.
Całość wyrabiamy do połączenia składników. Z masy formujemy niewielkie pulpety które układamy w naczyniu do gotowania na parze - gotujmy przez około 15-20 minut.
U nas pulpeciki podane z duszonymi pomidorami z ziołami i ugotowanym jarmużem.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty czosnek oraz kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jarmuż i imbir.
Całość wyrabiamy do połączenia składników. Z masy formujemy niewielkie pulpety które układamy w naczyniu do gotowania na parze - gotujmy przez około 15-20 minut.
U nas pulpeciki podane z duszonymi pomidorami z ziołami i ugotowanym jarmużem.
zbysiowa
Konczi
Dziękuję :) Polecam bo były pyszne :)
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5