motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pulpety z pietruszką gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pulpeciki wieprzowe gotowane na parze

Pulpety z pietruszką gotowane na parze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpety z pietruszką gotowane na parze

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pietruszką gotowane na parze
Umyte i osuszone mięso mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonego mięsa dajemy całe jajko, posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, pokrojoną na drobno cebulkę oraz kucharka i pieprz. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Z przygotowanego mięsa formujemy kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej, układamy w parowarze i gotujemy 30 min. Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia.
Pulpety z pietruszką gotowane na parze
Umyte i osuszone mięso mielimy maszynką do mięsa
Pulpety z pietruszką gotowane na parze
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, jajko, pietruszkę i bułkę tartą
Pulpety z pietruszką gotowane na parze
Z wyrobionego mięsa robimy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i dajemy do parowaru. Gotjemy 30 min.