MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pulpety z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne pulpety z sosem koperkowym , smaczne , pachnące czosnkiem i chilli.

Pulpety z koperkiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z koperkiem.

 

  • 250g mięsa mielonego( z łopatki)
  • 1 mała sucha bułka kajzerka ( namoczona w wodzie)
  • 1 jajko
  • 1 czosnek
  • sol, pieprz
  • koperek
  • 2 łyżki oleju aromatyzowanego chilli
  • 3 łyżki mąki do panierki
  • 100ml wody
  • 1 łyżka Soser

Sposób przygotowania:

Pulpety z koperkiem.
Do miski wkładamy mięso, dodajemy bułkę mocno odciskamy z wody,jajko, czosnek przeciśnięty rzez praskę, sól, pieprz , koperek pokrojony i wszystkie składniki dokładnie łączymy.Z powstałej masy robimy kulki i obtaczamy w mące. Na patelnię wlewamy olej i smażymy gotowe kulki z każdej strony po 2 minuty.Następnie do patelni wlewamy wodę, wsypujemy soser i dodajemy resztę pokrojonego koperku. Wszystko mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Podajemy na ciepło z ryżem lub ziemniakami.
Pulpety z koperkiem.
W misce przygotowujemy masę mięsną z mięsa, bułki, jajka,czosnku i przypraw.
Pulpety z koperkiem.
Z masy mięsnej robimy kulki i panierujemy w mące.
Pulpety z koperkiem.
Kulki smazymy na aromatyzowanym chilli oleju.
Pulpety z koperkiem.
Do pulpetów dodajemy koperek, wlewamy wodę i soser , mieszamy i gotujemy.