Sposób przygotowania:
Pulpety z mięsa gotowanego Eliprzygotowanie składników pulpetów
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511183.jpg)
Na patelni roztopić słoninę ze skwarkami i smalec.
przygotowanie składników pulpetów cd
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511184.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Dodać cebulę do roztopionej słoniny i usmażyć.
przygotowanie składników pulpetów cd
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511185.jpg)
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników pulpetów cd
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511186.jpg)
Ugotowane mięso pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie pulpetów
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511187.jpg)
Do zmielonego mięsa dodać cebulę ze słoniną, bułkę tartą, jajka, czosnek, przyprawę i pieprz do smaku.
przygotowanie pulpetów cd
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511188.jpg)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
przygotowanie pulpetów cd
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511190.jpg)
Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety wielkości orzecha włoskiego.
przygotowanie pulpetów
![Pulpety z mięsa gotowanego Eli Pulpety z mięsa gotowanego Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pulpety-z-miesa-gotowanego-eli-511191.jpg)
Pulpety obtoczyć w bułce tartej. Do rondla wlać olej do głębokiego smażenia.
Do rozgrzanego oleju wrzucać partiami pulpety i smażyć aż będą rumiane. Usmażone pulpety wyjmować łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć je z oleju. Pulpety można podawać z zupą lub z makaronem albo z ryżem i różnymi sosami.
Smacznego!
gusia1000