Sposób przygotowania:
Pulpety w kapuście
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Grzyby płuczemy i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy, rumienimy na tłuszczu, i dodajemy do kapusty. Kapustę solimy i dodajemy liść laurowy.
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy pulpety i obtaczamy w mące. Gdy kapusta zacznie mięknąć doprawiamy do smaku przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Pulpety kładziemy na kapuście i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok 6 min następnie pulpety odwracamy i dusimy ok 6 min. Kapustę mieszamy by pulpety zakryła kapusta i dusimy do miękkości.
Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy pulpety i obtaczamy w mące. Gdy kapusta zacznie mięknąć doprawiamy do smaku przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Pulpety kładziemy na kapuście i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok 6 min następnie pulpety odwracamy i dusimy ok 6 min. Kapustę mieszamy by pulpety zakryła kapusta i dusimy do miękkości.