katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Pulpety w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna kapusta z pomidorową nutką i z pulpetami. Dobre jako dodatek do obiadu albo z kromką chleba.

Pulpety w kapuście

Składniki:

Pulpety w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w kapuście
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Grzyby płuczemy i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy, rumienimy na tłuszczu, i dodajemy do kapusty. Kapustę solimy i dodajemy liść laurowy.

Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy pulpety i obtaczamy w mące. Gdy kapusta zacznie mięknąć doprawiamy do smaku przyprawami i koncentratem pomidorowym.

Pulpety kładziemy na kapuście i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok 6 min następnie pulpety odwracamy i dusimy ok 6 min. Kapustę mieszamy by pulpety zakryła kapusta i dusimy do miękkości.