Sposób przygotowania:
Pulpety z niespodzianką
Zagotowujemy 0,5 l wody i wrzucamy mrożone brukselki. Gotujemy je przez 10 minut a następnie przelewamy zimna wodą i odstawiamy do ostygnięcia.
Cebulkę drobno kroimy i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki oprócz brukselek. Wyrabiamy masę mięsną. Mokrymi dłońmi bierzemy po trochę mięsa i do środka wkładamy brukselkę. Dokładnie zlepiamy i formujemy pulpety.
Gotowe pulpety gotujemy na parze przez ok. 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem, kaszą i buraczkami (tak smakuje najlepiej).
Cebulkę drobno kroimy i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki oprócz brukselek. Wyrabiamy masę mięsną. Mokrymi dłońmi bierzemy po trochę mięsa i do środka wkładamy brukselkę. Dokładnie zlepiamy i formujemy pulpety.
Gotowe pulpety gotujemy na parze przez ok. 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem, kaszą i buraczkami (tak smakuje najlepiej).